Eva Marlien Krijger

Mijn naam is Eva  Marlien Krijger (1977). Ik ben trainer en coach. Na mijn studie Bedrijfskunde in Nijmegen ontdekte ik dat mijn talent het begeleiden van mensen in bewustwording- en veranderingsprocessen is. Als personeelsadviseur ben ik dit verder gaan ontwikkelen en ben me gaan richten op het begeleiden van managers en hun personeel. Ik heb tijdens mijn werk als personeelsadviseur verschillende opleidingen gevolgd om me te professionaliseren in het coachings- en trainersvak.

Een paar jaar later ben ik bij een arbodienstverlener in Apeldoorn aan de slag gegaan. Ik ben me gaan specialiseren in verzuim en re integratie coaching en trainingen. In die tijd ben ik naar de Veluwe verhuisd en woon nu in het buitengebied rond Apeldoorn. Het begeleiden van medewerkers die verzuimen of niet meer werkzaam kunnen zijn in hun eigen functie is heel dankbaar werk. Voor zowel de medewerker als de werkgever. Ik verkort vaak de duur van het verzuim en maak het proces inzichtelijk voor de werkgever. Daarnaast zorg ik ervoor dat de medewerker en manager weer grip op de situatie krijgen en handvatten krijgen om te voorkomen dat situaties als bijvoorbeeld een burn out zich in de toekomst weer voordoen. Vaak staan  managers en werkgevers open voor een verzuim en re integratie begeleidingstraining waarin je als werkgever en manager ontdekt wat je rechten en plichten zijn in een verzuimproces maar ook leer je de vaardigheden om de medewerker en het proces zo efficiënt mogelijk te begeleiden.

In 2008 ben ik als zelfstandige begonnen en heb Krijgereffect opgezet, mijn eigen coachings- en trainingsbureau. Ik coach en train individuen en teams binnen organisaties en familiebedrijven. Enerzijds persoonlijke ontwikkeling voor individuen en teams, en anderzijds verzuim- en re integratie begeleiding voor medewerkers en werkgevers. Ik zorg ervoor dat mensen bewust worden van wie ze zijn, welke impact ze op hun omgeving hebben en daarmee op hun eigen leven. Daarmee geef ik de mensen tools in handen om verandering te realiseren op welk gebied dan ook.

In mijn begeleiding van mensen maak ik verder gebruik van familie- en organisatieopstellingen waarbij ik samen met een collega mensen begeleid die vragen hebben over allerlei thema’s in hun leven en daarbij hun ouderlijk gezin of huidig gezin willen opstellen. Of hun team of werkomgeving,of beide zoals bij familiebedrijven. Ik ben me ook gaan verdiepen in persoonlijke profielanalyses en assesments en ben geaccrediteerd in Insights Discovery waarbij ik gebruik maak van een kleurenmodel om mensen meer inzicht in eigen patronen te geven. Ook maak ik daarvoor gebruik van paarden. Ik zet paarden in om als spiegel te fungeren voor teams en individuen. Het is een bijzonder leuk en boeiend wezen om in te zetten bij trainingen en coaching. Alle instrumenten die ik gebruik om te coachen en te trainen zijn bedoeld om de mens weer dicht bij zijn eigen kracht te brengen.