Werkwijze en Zienswijze

Mijn werkwijze is te beschrijven als zakelijk, direct, persoonlijk, humorvol, concreet en to the point.

Mijn kernwaarden zijn: authenticiteit, integriteit, mildheid en lef.

De trajecten kunnen verschillend van grote zijn.

Voor individuele coaching stem ik eerst af met de werkgever en werknemer wat de doelen zijn van de coaching en welke verwachtingen er wederzijds zijn. Ik merk steeds weer dat door de gecoachte in zijn of haar kracht te zetten, dit altijd in het voordeel van de werkgever werkt en daarnee beide belangen behartigd worden. Ik heb over het algemeen korte trajecten van gemiddeld vier gesprekken. Terugkoppeling naar de werkgever gaat in overleg met de gecoachte en zal op proces niveau gebeuren zodat de werkgever op de hoogte blijft en bij kan sturen. We starten naar wens met een driegesprek en naar wens kan een traject ook met een evaluatie gesprek eindigen zodat de werkgever tools in handen krijgt om het persoonlijk ontwikkelproces van haar werknemer zelfstandig te begeleiden.    

Voor teamtrainingen stem ik af om helder te krijgen wat het doel van de training is. Missie, visie strategie dagen, teambuilding, communicatie en samenwerking, leiderschap, of evaluatiesessies.  

Ik heb een eenduidige werkwijze en dat is maatwerk. Elk bedrijf is anders en elk team of inidividu is uniek in haar behoeften. Daar maak ik een traject voor. Ik zet soms verschillende modellen of instrumenten in die de ingang geven voor het gesprek met elkaar. Het kan dan ook zijn dat we in de paardenbak belanden. Een bijzondere ervaring. Voor grotere trajecten komen vaste trainers naar voren zodat ook meerdere teams gezamenlijk een groeiproces kunnen doormaken.

Mijn zienswijze is dat je moed en lef nodig hebt om jezelf te zijn of als team elkaar echt te waarderen en te accepteren. Ik maak je vooral bewust van je patronen en geef je handvatten hoe je bewust kan blijven en moed kan vinden.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.