Paardenspiegelen

Door de paardenmetafoor krijgen mensen meer vertouwen bij het oplossen van problemen, het vinden van hulpmiddelen, duidelijkheid in de communicatie en het zelfbewustzijn op hun werk en in hun relatie met vrienden en familie. Het werken met paarden zorgt voor een unieke ervaring met een groot leerpotentieel. Je hebt direct resultaat en krijgt in een korte tijd inzichten die verhelderend en confronterend kunnen zijn. 

Een paard laat direct en oordeelsvrij zien wat ons effect is op hem. Paarden hebben behoefte aan een veilige en betrouwbare leider en als we dubbele boodschappen afgeven, kan het paard ons letterlijk niet volgen. Een paard voelt het onmiddellijk aan als we twijfelen of met onze gedachten afdwalen, als we niet in contact met onszelf zijn en ons niet bewust zijn van wat we overbrengen. Daarom is het zo belangrijk om authentiek, transparant en congruent te zijn. Een paard voelt dan ook feilloos aan wie leidt of wie lijdt. Dat heeft te maken met het feit dat het een kuddedier is en een vlucht/prooidier. Hij moet roofdieren aanvoelen zonder dat hij ze nog gezien heeft. Hij moet op de leider van de kudde kunnen vertrouwen dat hij/zij hen veilig houdt. En dat heeft allemaal met energie en sesitiviteit te maken.

Een paardencoaching kan onderdeel zijn van een coachingstraject of een trainingsonderdeel. Het kan echter ook op zichzelf staan en als los onderdeel geboekt worden voor individuen op alle niveau's in de organisatie en teams.

Ik werk samen met de paarden op een locatie in Emst of in Garderen. Indien nodig kan ik ook met paarden werken die op een locatie naar keuze aanwezig zijn. 

Mocht je verder vragen hebben neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via telefoon.