Referenties

Partners Dommerholt Advocaten Apeldoorn

Marnix van Daal: "Eva Marlien Krijger heeft ons Apeldoornse team ondersteund bij een teammiddag. Dat heeft zij op een heel plezierige, persoonlijke en effectieve manier gedaan. De dag werd afgesloten met duidelijke doelen en een bijzonder prettig en voldaan gevoel bij alle deelnemers.

Eva Marlien heeft daarnaast enkele persoonlijke gesprekken met mij gevoerd. Ik heb haar daarin als zeer open, persoonlijk maar ook voldoende zakelijk ervaren. Zij is to the point, is in staat waardevrij te communiceren en dringt bijzonder snel door tot de kern. Daardoor heb ik de gesprekken met haar als bijzonder effectief en productief ervaren. Ik kan Eva Marlien als coach van harte aanbevelen.
"


Bert Jansen: "Krijger heeft wel degelijk Effect! Wat begon als een gezellig kantooruitje is uitgegroeid tot een geslaagd begeleidingstraject van ons kantoor en enkele medewerkers. Eva Marlien is in staat om in korte tijd en op een directe, maar erg prettige en veilige manier tot de kern van de mens te komen. Ze geeft je niet alleen inzicht in de samenwerking en communicatie tussen collega’s op de werkvloer, maar ook inzicht in jezelf. Het kleurenmodel heeft op een positieve wijze zo’n impact gehad op ons kantoor, dat alle medewerkers nog steeds in de taal van dat model spreken. Medewerkers durven elkaar nu makkelijker aan te spreken, omdat men meer begrip heeft voor elkaars verschillen.

Iedere organisatie, goed lopend of niet, zou eens een coachingstraject van Eva Marlien moeten ondergaan. Je komt er als individu en als team echt veel sterker uit.
"

 

Partner bij een middelgroot advieskantoor

Rob: Over mijn ervaringen met Krijgereffect:
Ongeveer een jaar geleden had ik met een zakelijke relatie een afspraak op ons kantoor in Deventer. Zoals altijd was ik weer eens wat te laat en daarnaast was ik met zovele andere beslommeringen, bijzaken en nog talloze telefoontjes van onderweg bezig dat ik bij aankomst een onrustige indruk maakte. Dit viel deze relatie ook op. “jij leeft volgens mij erg ongezond, bent altijd maar met je werk bezig, je bent te gehaast en volgens mij ook wat gestrestst”, dit laatste klopte: een drukke dag met veel afspraken direct na elkaar volgde. Dat drukke dagen tot haast en stress kunnen leiden, dat vond ik eigenlijk maar heel gewoon. Ik hield me ook altijd voor dat dit maar tijdelijk is en dat er wel weer rustigere tijden zullen volgen. Volkomen onzin natuurlijk! Ga er maar gewoon van uit dat de 14e dag van nu, die nu nog bijna blanco in mijn agenda staat, dan ook tot de nok toe gevuld is en zo gaat het eigenlijk altijd. Een lang en openhartig verhaal volgde. Mijn relatie vertelde me over zijn eigen leven en ik kreeg het gevoel dat ik mijn leven en mijn tijd niet goed invulde, iets dat altijd al wel in mijn onbewustheid lag, kwam ineens pijnlijk dichtbij. Aan het einde van dit gesprek werd ik verwezen naar Krijgereffect. Eva Marlien Krijger zou voor mij een goede coach zijn, ze werd getypeerd als “no-nonsense”, iemand met een heldere kijk, doorgrondelijk en als iemand die me wel aan zou kunnen.

Hoge verwachtingen waren aldus geschapen en zo maakte ik mijn eerste afspraak met Eva Marlien. Ons eerste gesprek was voor mijzelf erg prettig, ondanks de goede en open sfeer maakten we meteen ook stappen voorwaarts. Eva Marlien leidt de sessies op een erg natuurlijke wijze, waarbij ze me met name een spiegel voorhoudt. Soms lijkt het wel of ze mijn gedachten kan lezen en exact aanvoelt waar ik naar toe wil. Waar nodig schroomt ze niet om in te grijpen en bij te sturen. Dit alles gaat in een ongedwongen sfeer en dat spreekt me erg aan. Eva Marlien is er daarbij tot in detail in geslaagd om exact in te ontleden waar het bij mij aan schortte en dankzij haar professionele aanpak en bovenal haar menselijk inzicht heeft ze me niet alleen zelf de conclusies laten trekken wat er fout was, maar me ook zelf laten beseffen hoe het dan wel zou moeten. Deze aanpak werkt goed voor mij, want als ik wil veranderen dan moet ik dat uiteindelijk zelf doen, iemand anders kan dat immers niet. Het beeld in de spiegel was confronterend, ik zag mezelf en realiseerde me dat ik door mijn levenswijze nou juist die dingen in gevaar brachten die me nou net zo dierbaar zijn. Dit was voor mij dan ook de ommekeer. Prioriteiten stellen en belangrijker nog: het daarbij ook in de juiste volgorde plaatsen werd meer en meer het credo, waar nodig bijgesteld door Eva Marlien. Ik had er ineens ook zelf genoeg van om altijd maar door te razen, van afspraak naar afspraak te rennen en met talloze ad-hoc zaken bezig te zijn en om mijn leven te laten leven.

Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en de begeleiding, of beter gezegd de sturing door Eva Marlien heeft haar vruchten meer dan afgeworpen. Ik maak nu zelf de keuzes, natuurlijk heb ik nog met enige regelmaat een drukke agenda, maar ik maak nu zelf en bewust de keuzes, daarbij laat ik me minder leiden, maar houd strak de regie in handen. Hierdoor ben ik een stuk rustiger geworden en dat heeft ook veel positieve effecten op mijn omgeving, zowel zakelijk als privé. Naast rust, evenwicht, zelfbesef en een voor mij gezonde work-life-balance heeft Eva Marlien me ook doen realiseren dat ik mijzelf met mijn ongezonde levensstijl ruïneerde en daarbij een onacceptabel risico nam. Het is uiteindelijk deze eerste impuls van haar geweest, die me heeft doen besluiten om mijn overgewicht rigoureus aan te pakken. Met succes want ondertussen ben ik ruim 30% lichter en volledig van mijn overgewicht verlost. Hierbij is natuurlijk de kennis en kunde van een diëtiste nodig, maar dankzij Eva Marlien kan ik het ook: willen is kunnen, dat is uiteindelijk waar het om draait. Wat mij betreft heeft Eva Marlien de hoge verwachtingen dan ook méér dan waar gemaakt!