Individuele coaching

Er zijn talloze modellen die je kunt gebruiken in de coaching en die ik ook zal inzetten als het van belang is in het ontwikkelingsproces. Denk aan Covey, Ofman. TA, NLP etc.

De basis van mijn coaching ligt echter in een model dat alle andere modellen ondervangt. Ik coacht op basis van Het drieluik. Het drieluik is een manier om naar de dingen in je leven te kijken. Het drieluik geeft aan op welke vlakken of aspecten van jouw Zijn de oorzaken van de problemen die je ervaart kunnen liggen.

Elke keer als er een coaché naast me zit en we in gesprek gaan, zijn we aan het werk binnen één of meerdere van de luiken van het drieluik. We zijn en/ of bezig met het vergroten van eigenwaarde en inzichten. En/ of met verwachtingen en overtuigingen die een persoon heeft maar niet uitspreekt of vanzelfsprekend vindt. En/ of met gedrag en communicatie, oftewel het weten hoe je binnen deze maatschappij je weg vindt.

Dit drieluik omvat bijna alles wat zich binnen veel voorkomende problematiek bij mensen en menselijke interactie afspeelt. Het vormt een basis van waaruit je gedrag kan verklaren en kan bijsturen. Maar het vormt ook een basis van waaruit je andere coachingsmodellen/ communicatiemodellen of wijze van dienstverlening kan inzetten.