Managementontwikkeling

Jezelf als manager ontwikkelen betekent jezelf als mens ontdekken en ontwikkelen. Wie jij bent bepaalt welke manager je bent of kunt worden. Inzicht in jezelf betekent dat je daarin zo nodig bij kan sturen. Dat staat los van waar je in de organisatie staat. Het is altijd zinvol om te sparren en te spiegelen. Dit traject kan zowel voor directie als beginnende managers opgepakt worden.

Afhankelijk van waar je staat in je persoonlijke ontwikkeling en je carrière wordt het traject aangevuld met kennis en vaardigheden die je in jouw situatie nodig hebt. Dat kan variëren en bepalen we aan de start van het traject. Denk daarbij aan tools om je team aan te sturen en te ontwikkelen tot feedbacktools en communicatieve modellen, of juist het voeren van verzuimgesprekken, afhankelijk van de functie die je vervult. Het kan ook betekenen dat je alleen wilt sparren.

Doorgaans beslaat het traject 6 maanden waarin we meerdere sessies hebben, al naar gelang de gestelde doelen en hetgeen jezelf inbrengt. Wanneer van toepassing evalueren het gelopen traject en bekijken we wat er verder nog gewenst is of dat we het traject kunnen afronden.

De grand finale: Ik sluit het traject graag af met een grote “opdracht”, zoals een teamtraining of een afdelingstraining die jij samen met mij vormgeeft op dat thema wat er bij jouw in de organisatie, afdeling of in het team speelt. Erg uitdagend omdat het je vaak buiten je comfort zone brengt. Maar dit is optioneel.